KBC Securities adviseert nog steeds om posities in Alfacam af te bouwen

De bedrijfsopbrengsten van Alfacam voor het boekjaar 2011 bedragen € 33,2 miljoen versus € 44,5 miljoen in 2010 en € 33,9 miljoen in 2009. Er werden in 2011 geen OB-wagens verkocht, in tegenstelling tot de 2 vorige jaren. De impact daarvan bedraagt +/- € 2 miljoen per jaar.

De omzet van 2011 werd voornamelijk gerealiseerd in de tweede jaarhelft met onder andere de opstart van de captatie van het voetbal in Saudi-Arabië vanaf september. De EBITDA bedraagt € 6 miljoen, in vergelijking met € 15,2 miljoen in 2010 en € 13,8 miljoen in 2009.

De banken hebben het tijdelijke uitstel van betaling dat toegekend werd aan de Alfacam Group met 3 maanden verlengd. Zoals bij het eerste uitstel is dit gekoppeld aan een aantal voorwaarden, waar tot nog toe met succes aan voldaan werd, zodat er vertrouwen is dat de financieel moeilijkere episode weldra zal kunnen overbrugd zijn.

In de eerste 2 maanden van het jaar, werd er reeds voorsprong genomen op het vooropgestelde budget en is de verwachting dat de Q1 resultaten dan ook in lijn zullen liggen met de doelstellingen. Voor het volledige jaar wordt een omzetdoel gesteld van € 45 miljoen euro, en een positief netto bedrijfsresultaat (EBIT).

Guy Sips van KBC Securities is van mening dat de enige oplossing voor Alfacam hoe dan ook in het nadeel van de aandeelhouders gaat uitvallen. Het advies afbouwen blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 1,25 euro voor het aandeel.

Jim O'Neill concludeert dat eurozone zich vooral moet richten op verhogen productiviteit

Jim O'Neill duikt deze week in enkele recente rapporten van zijn collega's bij Goldman Sachs en komt tot de conclusie dat landen in de eurozone zich vooral moeten richten op het verhogen van de productiviteit, meer dan het terugdringen van de overheidsuitgaven.

KBC Securities adviseert nog steeds om posities in Alfacam af te bouwen De bedrijfsopbrengsten van Alfacam voor het boekjaar 2011 bedragen € 33,2 miljoen versus € 44,5 miljoen in 2010 en € 33,9 miljoen in 2009. Er werden in 2011 geen OB-wagens verkocht, in tegenstelling tot de 2 vorige jaren. De impact daarvan bedraagt +/- € 2 miljoen per jaar. De omzet van 2011 werd voornamelijk gerealiseerd in de tweede jaarhelft met onder andere de opstart van de captatie van het voetbal in Saudi-Arabië vanaf september. De EBITDA bedraagt € 6 miljoen, in vergelijking met € 15,2 miljoen in 2010 en € 13,8 miljoen in 2009. De banken hebben het tijdelijke uitstel van betaling dat toegekend werd aan de Alfacam Group met 3 maanden verlengd. Zoals bij het eerste uitstel is dit gekoppeld aan een aantal voorwaarden, waar tot nog toe met succes aan voldaan werd, zodat er vertrouwen is dat de financieel moeilijkere episode weldra zal kunnen overbrugd zijn. In de eerste 2 maanden van het jaar, werd er reeds voorsprong genomen op het vooropgestelde budget en is de verwachting dat de Q1 resultaten dan ook in lijn zullen liggen met de doelstellingen. Voor het volledige jaar wordt een omzetdoel gesteld van € 45 miljoen euro, en een positief netto bedrijfsresultaat (EBIT). Guy Sips van KBC Securities is van mening dat de enige oplossing voor Alfacam hoe dan ook in het nadeel van de aandeelhouders gaat uitvallen. Het advies afbouwen blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 1,25 euro voor het aandeel. Jim O'Neill concludeert dat eurozone zich vooral moet richten op verhogen productiviteit Jim O'Neill duikt deze week in enkele recente rapporten van zijn collega's bij Goldman Sachs en komt tot de conclusie dat landen in de eurozone zich vooral moeten richten op het verhogen van de productiviteit, meer dan het terugdringen van de overheidsuitgaven.