Strateeg Kit Juckes van Société Générale waarschuwt dat er zo een klimaat ontstaat waarin de regeringen wel gedwongen worden om besparingen door te voeren, waardoor de economie in grote delen van de eurozone nog dieper in het dal dreigt verzeild te raken.

Europa moet volgens Juckes meer fantasie aan de dag leggen wat de monetaire politiek betreft. Het is namelijk moeilijk voorstelbaar hoe er groei kan zijn zonder een aggressievere en meer accomodatieve monetaire politiek. Zonder nieuwe initiatieven stevent Europa regelrecht op een treincrash in vertraagd tempo af.

Strateeg Kit Juckes van Société Générale waarschuwt dat er zo een klimaat ontstaat waarin de regeringen wel gedwongen worden om besparingen door te voeren, waardoor de economie in grote delen van de eurozone nog dieper in het dal dreigt verzeild te raken. Europa moet volgens Juckes meer fantasie aan de dag leggen wat de monetaire politiek betreft. Het is namelijk moeilijk voorstelbaar hoe er groei kan zijn zonder een aggressievere en meer accomodatieve monetaire politiek. Zonder nieuwe initiatieven stevent Europa regelrecht op een treincrash in vertraagd tempo af.