De Europese centrale bankpresident gaf in zijn speech aan dat hij het risico op een nieuwe terugval van de Europese economie nog altijd groot acht.

Hij wees hiermee met name op de grote regionale verschillen in kredietmarkten in Europa. Ondanks de lage rente is het voor bedrijven in de zuidelijke landen nog steeds veel moeilijker om aan krediet te komen dan in de noordelijke.

Verder gaf Draghi aan dat Europa haast moet maken met de beloofde Bankenunie en het gezamenlijke toezicht op banken.

Volgens hem is een centraal toezicht absoluut essentieel en de beste manier om een nieuwe crisis te voorkomen. De ECB liet de beleidsrente ongewijzigd op 0,75%.

Analisten waagden zich er toch aan om tussen de regels door te lezen dat mogelijkheid tot een verlaging van de rente op een kier staat.

De Europese centrale bankpresident gaf in zijn speech aan dat hij het risico op een nieuwe terugval van de Europese economie nog altijd groot acht. Hij wees hiermee met name op de grote regionale verschillen in kredietmarkten in Europa. Ondanks de lage rente is het voor bedrijven in de zuidelijke landen nog steeds veel moeilijker om aan krediet te komen dan in de noordelijke. Verder gaf Draghi aan dat Europa haast moet maken met de beloofde Bankenunie en het gezamenlijke toezicht op banken. Volgens hem is een centraal toezicht absoluut essentieel en de beste manier om een nieuwe crisis te voorkomen. De ECB liet de beleidsrente ongewijzigd op 0,75%. Analisten waagden zich er toch aan om tussen de regels door te lezen dat mogelijkheid tot een verlaging van de rente op een kier staat.