Alleen op die manier kan de Europese schuldencrisis op een doeltreffende manier worden opgelost. Barroso beklemtoont echter duidelijk dat hij niet denkt aan een Europese superstaat.

Om tot zo'n federatie te komen, is uiteindelijk noodzakelijk dat er een nieuw verdrag komt dat als de opvolger van het verdrag van Maastricht mag worden beschouwd. Europa werd in het verleden te vaak ondermijnd door interne verdeeldheid en daar moet volgens Barroso een einde aan komen.

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, maar van grote euforie is na het 'ja' van het Duitse grondwettelijk hof zeker geen sprake.

De Euro Stoxx 50 noteert ruim een kwart procent hoger, de BEL 20 kan dankzij een sterke prestatie van Bekaert een winst van zowat driekwart procent hoger.

Sterke marktposities Ahold leiden tot verdere groei

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een rapport over Ahold verstuurd. Kenmerken van het bedrijf zijn de sterke marktposities in Nederland en enkele staten in de Verenigde Staten.

65% van het bedrijfsresultaat komt uit de Verenigde Staten. Het bedrijf is als marktleider in staat prijzen door te berekenen waarbij in Nederland ten opzichte van de concurrenten de prijspositie relatief laag wordt gehouden.

Omzetgroei in Nederland blijft beperkt, maar wordt in de komende periode versterkt door de aankoop van de C1000/Jumbo winkels. In Duitsland en België wordt de markt betreden met enkele (kleine) winkels.

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht verdere dividendverhogingen. Het aandeel heeft door de marktpositie, de gezonde financiële balans en het dividendpercentage een aantrekkelijk profiel voor lange termijn beleggers. Het advies van Theodoor Gilissen Bankiers rating is kopen.

Alleen op die manier kan de Europese schuldencrisis op een doeltreffende manier worden opgelost. Barroso beklemtoont echter duidelijk dat hij niet denkt aan een Europese superstaat. Om tot zo'n federatie te komen, is uiteindelijk noodzakelijk dat er een nieuw verdrag komt dat als de opvolger van het verdrag van Maastricht mag worden beschouwd. Europa werd in het verleden te vaak ondermijnd door interne verdeeldheid en daar moet volgens Barroso een einde aan komen. De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, maar van grote euforie is na het 'ja' van het Duitse grondwettelijk hof zeker geen sprake. De Euro Stoxx 50 noteert ruim een kwart procent hoger, de BEL 20 kan dankzij een sterke prestatie van Bekaert een winst van zowat driekwart procent hoger. Sterke marktposities Ahold leiden tot verdere groei Theodoor Gilissen Bankiers heeft een rapport over Ahold verstuurd. Kenmerken van het bedrijf zijn de sterke marktposities in Nederland en enkele staten in de Verenigde Staten. 65% van het bedrijfsresultaat komt uit de Verenigde Staten. Het bedrijf is als marktleider in staat prijzen door te berekenen waarbij in Nederland ten opzichte van de concurrenten de prijspositie relatief laag wordt gehouden. Omzetgroei in Nederland blijft beperkt, maar wordt in de komende periode versterkt door de aankoop van de C1000/Jumbo winkels. In Duitsland en België wordt de markt betreden met enkele (kleine) winkels. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht verdere dividendverhogingen. Het aandeel heeft door de marktpositie, de gezonde financiële balans en het dividendpercentage een aantrekkelijk profiel voor lange termijn beleggers. Het advies van Theodoor Gilissen Bankiers rating is kopen.