Europa manipuleert stelselmatig de macro-economische cijfers, in zoverre dat ze een verkeerd beeld geven van de situatie. Dat gebeurt door het manipuleren van cijfergegevens op zo'n manier dat het uiteindelijk bekomen beeld de realiteit verdoezelt. Het plaatje ziet er met andere woorden beter uit dan ze in feite is.

Volgens Durden is er geen sprake van een economische opleving in de eurozone en dit ondanks draconische besparingsmaatregelen. In Zuid-Europa stijgt de schuldengraad sneller dan ooit, terwijl bijvoorbeeld sociale problemen als hongerende kinderen pijlsnel toenemen. Het wordt hoog tijd dat Europa de juiste cijfers bekendmaakt in plaats van te proberen ons iets wijs te maken.

Europa manipuleert stelselmatig de macro-economische cijfers, in zoverre dat ze een verkeerd beeld geven van de situatie. Dat gebeurt door het manipuleren van cijfergegevens op zo'n manier dat het uiteindelijk bekomen beeld de realiteit verdoezelt. Het plaatje ziet er met andere woorden beter uit dan ze in feite is. Volgens Durden is er geen sprake van een economische opleving in de eurozone en dit ondanks draconische besparingsmaatregelen. In Zuid-Europa stijgt de schuldengraad sneller dan ooit, terwijl bijvoorbeeld sociale problemen als hongerende kinderen pijlsnel toenemen. Het wordt hoog tijd dat Europa de juiste cijfers bekendmaakt in plaats van te proberen ons iets wijs te maken.