In Frankrijk, waar de economie een volslagen puinhoop is, staat de rente op de 10-jarige staatsobligatie op 1,81%, tegenover 1,747% voor de Amerikaanse met dezelfde looptijd. Maar de Europese leiders focussen zich uitsluitend op de afgenomen spreads en feliciteren zichzelf met dit succes.

Ondertussen verliezen ze uit het oog dat de economie in steeds sneller tempo achteruitboert. De kruik gaat echter zo lang te water tot ze barst, op een bepaald moment zullen de Europeanen het gestuntel van hun leiders niet meer slikken en de huidige politieke klasse wegsturen. Een financiële ramp zal dan nog moeilijk te voorkomen zijn.

In Frankrijk, waar de economie een volslagen puinhoop is, staat de rente op de 10-jarige staatsobligatie op 1,81%, tegenover 1,747% voor de Amerikaanse met dezelfde looptijd. Maar de Europese leiders focussen zich uitsluitend op de afgenomen spreads en feliciteren zichzelf met dit succes. Ondertussen verliezen ze uit het oog dat de economie in steeds sneller tempo achteruitboert. De kruik gaat echter zo lang te water tot ze barst, op een bepaald moment zullen de Europeanen het gestuntel van hun leiders niet meer slikken en de huidige politieke klasse wegsturen. Een financiële ramp zal dan nog moeilijk te voorkomen zijn.