De eurozone koos, onder druk van Duitsland, voor een politiek van besparingen. Inmiddels zijn we aanbeland op een tijdstip dat een vergelijking kan gemaakt worden tussen de slaagkansen van beide invalshoeken. Blijkt dat de Amerikanen op basis van de huidige stand van zaken de juiste keuze hebben gemaakt.

Europa loopt jaren achter op de VS, in zoverre dat de Europese Centrale Bank nu pas overweegt om haar eigen quantitative easing programma op te starten. De ECB blijft echter maar treuzelen, in zoverre dat veel economen zich afvragen of de ECB niet te laat zal komen.

De eurozone koos, onder druk van Duitsland, voor een politiek van besparingen. Inmiddels zijn we aanbeland op een tijdstip dat een vergelijking kan gemaakt worden tussen de slaagkansen van beide invalshoeken. Blijkt dat de Amerikanen op basis van de huidige stand van zaken de juiste keuze hebben gemaakt. Europa loopt jaren achter op de VS, in zoverre dat de Europese Centrale Bank nu pas overweegt om haar eigen quantitative easing programma op te starten. De ECB blijft echter maar treuzelen, in zoverre dat veel economen zich afvragen of de ECB niet te laat zal komen.