Daarmee zou een belangrijke toegeving worden gedaan, bedoeld om een verdere escalatie van de Europese schuldencrisis te voorkomen. Volgens de analisten valt het echter nog af te wachten of er voldoende politieke steun verzameld kon worden om het idee uit te voeren.

In afwachting van meer nieuws zijn de Europese beurzen vandaag hoger gesloten, zij het dat de winsten beperkt bleven. Met de cijfers op komst waren Nyrstar, Umicore en Telenet in Brussel opvallende dalers. De euro noteert momenteel een half procent boven het slotniveau van gisteren.

TomTom: omzetdruk; jaarverwachtingen gehandhaafd

In het tweede kwartaal is de omzet gedaald met 17% naar Eur 262 mln waarbij de consumentenomzet 26% lager was op Eur 155 mln. Automotive bleef op niveau met Eur 60 mln, licensing was iets lager op Eur 29 mln en business solutions steeg op Eur 18 mln.

De draai in de omzet was volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk zichtbaar in de hardware omzet van Eur 163 mln, min 26% en software op Eur 99 mln, plus 3%.

De bruto marge verbeterde licht op 52%. De winst plus afschrijvingen daalde 10% naar Eur 41 mln en de nettowinst bedroeg Eur 9 mln, per aandeel 0,04 tegenover een fors incidenteel verlies vorig jaar.

Het bedrijf verwacht een winst plus afschrijvingen van Eur 1,1 mrd dit jaar en een winst per aandeel van Eur 0,35. Het bedrijf heeft overeenstemming met Apple voor het toeleveren van informatie en een deal met PSA (Peugeot) als wereldwijde leverancier.

De netto schuld was Eur 191 mln eind juni en stond op 0,96 tegenover de winst plus afschrijvingen. De rentedekking was 4,6. De kasstroom per aandeel (inclusief amortisatie) betrof Eur 0,13 in het kwartaal. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft gehandhaafd op houden.

Daarmee zou een belangrijke toegeving worden gedaan, bedoeld om een verdere escalatie van de Europese schuldencrisis te voorkomen. Volgens de analisten valt het echter nog af te wachten of er voldoende politieke steun verzameld kon worden om het idee uit te voeren. In afwachting van meer nieuws zijn de Europese beurzen vandaag hoger gesloten, zij het dat de winsten beperkt bleven. Met de cijfers op komst waren Nyrstar, Umicore en Telenet in Brussel opvallende dalers. De euro noteert momenteel een half procent boven het slotniveau van gisteren. TomTom: omzetdruk; jaarverwachtingen gehandhaafd In het tweede kwartaal is de omzet gedaald met 17% naar Eur 262 mln waarbij de consumentenomzet 26% lager was op Eur 155 mln. Automotive bleef op niveau met Eur 60 mln, licensing was iets lager op Eur 29 mln en business solutions steeg op Eur 18 mln. De draai in de omzet was volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk zichtbaar in de hardware omzet van Eur 163 mln, min 26% en software op Eur 99 mln, plus 3%. De bruto marge verbeterde licht op 52%. De winst plus afschrijvingen daalde 10% naar Eur 41 mln en de nettowinst bedroeg Eur 9 mln, per aandeel 0,04 tegenover een fors incidenteel verlies vorig jaar. Het bedrijf verwacht een winst plus afschrijvingen van Eur 1,1 mrd dit jaar en een winst per aandeel van Eur 0,35. Het bedrijf heeft overeenstemming met Apple voor het toeleveren van informatie en een deal met PSA (Peugeot) als wereldwijde leverancier. De netto schuld was Eur 191 mln eind juni en stond op 0,96 tegenover de winst plus afschrijvingen. De rentedekking was 4,6. De kasstroom per aandeel (inclusief amortisatie) betrof Eur 0,13 in het kwartaal. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft gehandhaafd op houden.