Europa lijkt nu beter voorbereid op een nieuwe crisis, maar is zeker nog niet veilig thuis. De landen in de Europese periferie hebben nog jaren van besparingen voor de boeg.

David Riley, Head of Global Sovereign Ratings bij Fitch, is van mening dat Europa zich tijd heeft gekocht, maar ook niet meer dan dat. Er valt nog een lange weg af te leggen alvorens het sein op veilig kan worden gezet.

Volgens Riley kan alleen begrotingsdiscipline in combinatie met economische groei een definitieve oplossing voor het probleem aanreiken. Hij kijkt nu benieuwd uit naar de uitkomst van de top van volgende week.

Europa lijkt nu beter voorbereid op een nieuwe crisis, maar is zeker nog niet veilig thuis. De landen in de Europese periferie hebben nog jaren van besparingen voor de boeg. David Riley, Head of Global Sovereign Ratings bij Fitch, is van mening dat Europa zich tijd heeft gekocht, maar ook niet meer dan dat. Er valt nog een lange weg af te leggen alvorens het sein op veilig kan worden gezet. Volgens Riley kan alleen begrotingsdiscipline in combinatie met economische groei een definitieve oplossing voor het probleem aanreiken. Hij kijkt nu benieuwd uit naar de uitkomst van de top van volgende week.