Niettemin levert Europa ongeveer 50% van de totale bedrijfswinst (tegenover 23% voor Azië en 20% voor de VSA).

De trage economische groei in Europa heeft daarom een aanzienlijke invloed op de activiteiten van Mondelez. Het is dan ook begrijpelijk waarom het aandeel minder sterk presteert dan het aandeel van Kraft Foods: respectievelijk +3% en +25% sinds

de afsplitsing.

Vanwege de hoger dan gemiddelde groei van de snacksactiviteiten (in vergelijking met de traditionele voedingsproducten) en de aanwezigheid in de groeilanden zullen, op lange termijn, de activiteiten van Mondelez beter ondersteund blijven dan deze van Kraft Foods.

Echter op korte termijn speelt de betere economische dynamiek aan de overkant van de Atlantische Oceaan in het voordeel van Kraft Foods.

Aan de juiste prijs

Op het vlak van de waardering worden de twee voedingsgroepen verhandeld aan bijna 18/19 keer de verwachte winst voor 2013.

De intrinsieke waarde van Mondelez wordt geschat op bijna 28 euro waardoor er weinig herwaarderingspotentieel is aan de huidige koersen. Daarom blijft Delaunay op dit ogenbik bij een houden advies.

Niettemin levert Europa ongeveer 50% van de totale bedrijfswinst (tegenover 23% voor Azië en 20% voor de VSA). De trage economische groei in Europa heeft daarom een aanzienlijke invloed op de activiteiten van Mondelez. Het is dan ook begrijpelijk waarom het aandeel minder sterk presteert dan het aandeel van Kraft Foods: respectievelijk +3% en +25% sinds de afsplitsing. Vanwege de hoger dan gemiddelde groei van de snacksactiviteiten (in vergelijking met de traditionele voedingsproducten) en de aanwezigheid in de groeilanden zullen, op lange termijn, de activiteiten van Mondelez beter ondersteund blijven dan deze van Kraft Foods. Echter op korte termijn speelt de betere economische dynamiek aan de overkant van de Atlantische Oceaan in het voordeel van Kraft Foods.Aan de juiste prijs Op het vlak van de waardering worden de twee voedingsgroepen verhandeld aan bijna 18/19 keer de verwachte winst voor 2013. De intrinsieke waarde van Mondelez wordt geschat op bijna 28 euro waardoor er weinig herwaarderingspotentieel is aan de huidige koersen. Daarom blijft Delaunay op dit ogenbik bij een houden advies.