Europa koopt alleen meer tijd voor Griekenland en dat is het zowat. Guy de Blonay, fondsmanager bij Jupiter Asset Management Ltd. in Londen, meent dat er een race tegen de tijd aan de gang is om de banken zo snel mogelijk weer sterk genoeg te krijgen.

Hoe veel geld is er nodig om de banken weer gezond te krijgen? De bedragen verschillen naargelang van de bron, maar de 33 grootste banken zouden volgens Credit View 347 miljard dollar nodig hebben om tegen eind 2012 een tangible common equity van 12 te hebben.

Europa koopt alleen meer tijd voor Griekenland en dat is het zowat. Guy de Blonay, fondsmanager bij Jupiter Asset Management Ltd. in Londen, meent dat er een race tegen de tijd aan de gang is om de banken zo snel mogelijk weer sterk genoeg te krijgen. Hoe veel geld is er nodig om de banken weer gezond te krijgen? De bedragen verschillen naargelang van de bron, maar de 33 grootste banken zouden volgens Credit View 347 miljard dollar nodig hebben om tegen eind 2012 een tangible common equity van 12 te hebben.