Nyrstar, KBC en UCB zijn de top 3 wat stijgers betreft, aan de onderkant van de rangschikking bengelt D'Ieteren met een verlies van iets meer dan een half procent.

Tijdens de top in Brussel vorige week zijn de ministers van Financiën het eens geworden over het toezicht op de banken in Europa.

Dit toezicht zal zich beperken tot de grootste banken van Europa. Hiermee wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers tegemoet gekomen aan de wens van Duitsland. De ECB krijgt wel macht om in te grijpen bij de kleinere banken.

De doelstelling is dat het toezicht per 1 maart 2014 operationeel zal zijn. Het plan om contracten af te sluiten tussen Brussel en Europese landen over bezuinigingen en hervormingen is door de ministers doorgeschoven naar volgend jaar. Tot die tijd zal er achter de schermen verder overleg plaats vinden over dit plan.

Nyrstar, KBC en UCB zijn de top 3 wat stijgers betreft, aan de onderkant van de rangschikking bengelt D'Ieteren met een verlies van iets meer dan een half procent. Tijdens de top in Brussel vorige week zijn de ministers van Financiën het eens geworden over het toezicht op de banken in Europa. Dit toezicht zal zich beperken tot de grootste banken van Europa. Hiermee wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers tegemoet gekomen aan de wens van Duitsland. De ECB krijgt wel macht om in te grijpen bij de kleinere banken. De doelstelling is dat het toezicht per 1 maart 2014 operationeel zal zijn. Het plan om contracten af te sluiten tussen Brussel en Europese landen over bezuinigingen en hervormingen is door de ministers doorgeschoven naar volgend jaar. Tot die tijd zal er achter de schermen verder overleg plaats vinden over dit plan.