Ook het Brits pond verloor ongeveer 5%. Ten opzichte van deze rechtstreekse concurrenten is de euro dus zelfs duurder geworden. Kumar Palghat, director van Kapstream, is van mening dat Europa op de huidige koersen voor de euro onmogelijk concurrentieel kan zijn.

Met andere woorden: de koers van de euro zal verder moeten dalen wanneer Europa wil beletten dat de economie nog verder wegzakt in een diep gat. De tegenvallende macro-economische cijfers kunnen de Europese Centrale Bank er toe brengen meer maatregelen te treffen om de economie te stimuleren.

Ook het Brits pond verloor ongeveer 5%. Ten opzichte van deze rechtstreekse concurrenten is de euro dus zelfs duurder geworden. Kumar Palghat, director van Kapstream, is van mening dat Europa op de huidige koersen voor de euro onmogelijk concurrentieel kan zijn. Met andere woorden: de koers van de euro zal verder moeten dalen wanneer Europa wil beletten dat de economie nog verder wegzakt in een diep gat. De tegenvallende macro-economische cijfers kunnen de Europese Centrale Bank er toe brengen meer maatregelen te treffen om de economie te stimuleren.