Ooit zal er echter op de rem worden getrapt en de vraag is wie daartoe de aanzet zal geven. Europa kan de katalysator worden van een grote correctie op financiële markten, zo denken de meeste analisten. Die correctie kan een omvang krijgen van 20 tot 30%, rekening gehouden met de voorafgaande stijging.

De periode nadien zou bovendien gepaard gaan met een forse toename van de volatiliteit. Volgens de analisten is het vooral de Duitse stugheid met betrekking tot het zoeken naar een definitieve oplossing voor de Europese schuldencrisis die een gevarenfactor vormt.

Ooit zal er echter op de rem worden getrapt en de vraag is wie daartoe de aanzet zal geven. Europa kan de katalysator worden van een grote correctie op financiële markten, zo denken de meeste analisten. Die correctie kan een omvang krijgen van 20 tot 30%, rekening gehouden met de voorafgaande stijging. De periode nadien zou bovendien gepaard gaan met een forse toename van de volatiliteit. Volgens de analisten is het vooral de Duitse stugheid met betrekking tot het zoeken naar een definitieve oplossing voor de Europese schuldencrisis die een gevarenfactor vormt.