Europa kan in de toekomst het spelletje nu hard spelen met andere landen die om hulp zullen moeten vragen. Daarmee is bijvoorbeeld duidelijk een schot voor de boeg van Spanje afgevuurd, dat enkele maanden geleden weigerde om hulp te vragen wegens niet tevreden met de opgelegde voorwaarden.

Hierbij is het niet onbelangrijk om te weten dat ook in het geval van Spanje het schoentje bij de banken wringt. Denken we nog even verder, dan zou het uiteindelijk ook denkbaar kunnen worden dat de overheid de gepensioneerden dwingt om in staatsobligaties te beleggen.

Europa kan in de toekomst het spelletje nu hard spelen met andere landen die om hulp zullen moeten vragen. Daarmee is bijvoorbeeld duidelijk een schot voor de boeg van Spanje afgevuurd, dat enkele maanden geleden weigerde om hulp te vragen wegens niet tevreden met de opgelegde voorwaarden. Hierbij is het niet onbelangrijk om te weten dat ook in het geval van Spanje het schoentje bij de banken wringt. Denken we nog even verder, dan zou het uiteindelijk ook denkbaar kunnen worden dat de overheid de gepensioneerden dwingt om in staatsobligaties te beleggen.