Europa kan nog altijd aan de noodbel trekken wat het reddingsplan voor Griekenland betreft, meer bepaald door retroactief een "collective action clause" in te roepen.

Daardoor kunnen de voorwaarden verbonden aan de uitstaande schulden alsnog worden gewijzigd.

Griekenland kan daarenboven beslissen dat wanneer 75% tot 90% van de obligatiebezitters akkoord gaat met de haircut, deze voor alle obligatiebezitters geldt.

Een andere optie is het aanpassen van de Griekse wetten op parlementair niveau, maar de vraag is of de financiële markten dit allemaal maar goedschiks gaan slikken.

Europa kan nog altijd aan de noodbel trekken wat het reddingsplan voor Griekenland betreft, meer bepaald door retroactief een "collective action clause" in te roepen. Daardoor kunnen de voorwaarden verbonden aan de uitstaande schulden alsnog worden gewijzigd. Griekenland kan daarenboven beslissen dat wanneer 75% tot 90% van de obligatiebezitters akkoord gaat met de haircut, deze voor alle obligatiebezitters geldt. Een andere optie is het aanpassen van de Griekse wetten op parlementair niveau, maar de vraag is of de financiële markten dit allemaal maar goedschiks gaan slikken.