Volgens Schaüble moet alles worden gedaan om Griekenland in de eurozone te houden. Wanneer dat echter niet lukt, zouden de gevolgen van de exit minder dramatisch zijn dan twee jaar geldeden.

Duitsland, dat de grootste bijdrage levert aan het Grieks reddingsplan, dreigde in de afgelopen weken het geduld te verliezen met de Grieken die wel vanalles beloofden maar concreet niets deden.

Maar kleine kans dat Griekenland in de eurozone gaat blijven

Duitsland speelt het spel met betrekking tot Griekenland ditmaal bijzonder slim. Enerzijds wordt er alles gedaan om het land in de eurozone te houden.

Anderzijds worden de nodige voorbereidingen getroffen voor wanneer dit niet zou lukken. Blijkbaar verwachten de Duitsers dat er slechts een kleine kans is dat de Grieken in euro gaan kunnen blijven.

De Griekse economie bevindt zich in een diepe recessie, waarvan de bodem nog niet in zicht lijkt. Vorig jaar kromp het BBP met 6,80%, waar slechts op een daling met 6% was gerekend.

Volgens Schaüble moet alles worden gedaan om Griekenland in de eurozone te houden. Wanneer dat echter niet lukt, zouden de gevolgen van de exit minder dramatisch zijn dan twee jaar geldeden. Duitsland, dat de grootste bijdrage levert aan het Grieks reddingsplan, dreigde in de afgelopen weken het geduld te verliezen met de Grieken die wel vanalles beloofden maar concreet niets deden. Maar kleine kans dat Griekenland in de eurozone gaat blijven Duitsland speelt het spel met betrekking tot Griekenland ditmaal bijzonder slim. Enerzijds wordt er alles gedaan om het land in de eurozone te houden. Anderzijds worden de nodige voorbereidingen getroffen voor wanneer dit niet zou lukken. Blijkbaar verwachten de Duitsers dat er slechts een kleine kans is dat de Grieken in euro gaan kunnen blijven. De Griekse economie bevindt zich in een diepe recessie, waarvan de bodem nog niet in zicht lijkt. Vorig jaar kromp het BBP met 6,80%, waar slechts op een daling met 6% was gerekend.