Nicholas Spiro, managing director bij Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat meer dan drie jaar na het uitbreken van de crisis er nog altijd geen geloofwaardig plan naar voren is geschoven dat een oplossing kan bieden voor het probleem. Op de eerste plaats moeten volgens Spiro de Griekse schulden afgebouwd worden.

De leden van de eurozone, met Duitsland op kop, willen in feite het beste van twee werelden: ze willen dat Griekenland in de eurozone blijft, maar zijn anderzijds niet bereid om verliezen te accepteren op de leningen die ze aan de Grieken hebben toegestaan. Wanneer er geen acceptabele oplossing komt, kan het Grieks probleem de financiële markten nog lang blijven teisteren.

Nicholas Spiro, managing director bij Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat meer dan drie jaar na het uitbreken van de crisis er nog altijd geen geloofwaardig plan naar voren is geschoven dat een oplossing kan bieden voor het probleem. Op de eerste plaats moeten volgens Spiro de Griekse schulden afgebouwd worden. De leden van de eurozone, met Duitsland op kop, willen in feite het beste van twee werelden: ze willen dat Griekenland in de eurozone blijft, maar zijn anderzijds niet bereid om verliezen te accepteren op de leningen die ze aan de Grieken hebben toegestaan. Wanneer er geen acceptabele oplossing komt, kan het Grieks probleem de financiële markten nog lang blijven teisteren.