Het IMF is vooral verontrust omdat Europa het uiterste best doet om het Japans voorbeeld zo nauwgezet mogelijk te copiëren. Europa is zodoende gedoemd om een verloren decennium in Japanse stijl te beleven. De kwaliteit van de balansen van de banken laat nog steeds zwaar te wensen over.

Bovendien zijn ze niet blijkbaar niet bereid om de afschrijvingen te doen die noodzakelijk zijn om de banken te herkapitaliseren. Precies hetzelfde is in Japan in het verleden gebeurd, met de gekende gevolgen. De Japanse samenleving heeft zich van die schok nog altijd niet hersteld.

Het IMF is vooral verontrust omdat Europa het uiterste best doet om het Japans voorbeeld zo nauwgezet mogelijk te copiëren. Europa is zodoende gedoemd om een verloren decennium in Japanse stijl te beleven. De kwaliteit van de balansen van de banken laat nog steeds zwaar te wensen over. Bovendien zijn ze niet blijkbaar niet bereid om de afschrijvingen te doen die noodzakelijk zijn om de banken te herkapitaliseren. Precies hetzelfde is in Japan in het verleden gebeurd, met de gekende gevolgen. De Japanse samenleving heeft zich van die schok nog altijd niet hersteld.