De belangrijkste reden dat de ruggegraat van de eurozone is gebroken, is van structurele aard. De 17 landen gebruiken wel dezelfde munt, maar hebben allemaal een verschillend ministerie van Financiën. Daardoor kan een afzonderlijke lidstaat zonder geld vallen.

De eenvormige monetaire politiek is daarbij niet behulpzaam. De periferie heeft veel meer stimuli nodig, terwijl Duitsland zich grote zorgen maakt over het blazen van zeepbellen. Duitsland heeft bovendien bijna geen werkloosheid, zodat de noodzaak aan stimuli eigenlijk niet bestaat.

De belangrijkste reden dat de ruggegraat van de eurozone is gebroken, is van structurele aard. De 17 landen gebruiken wel dezelfde munt, maar hebben allemaal een verschillend ministerie van Financiën. Daardoor kan een afzonderlijke lidstaat zonder geld vallen. De eenvormige monetaire politiek is daarbij niet behulpzaam. De periferie heeft veel meer stimuli nodig, terwijl Duitsland zich grote zorgen maakt over het blazen van zeepbellen. Duitsland heeft bovendien bijna geen werkloosheid, zodat de noodzaak aan stimuli eigenlijk niet bestaat.