Buiten toerisme is de meeste Europese landen economisch gezien niet veel meer te bieden. Europa is een socialistisch bastion met welvaart opgebouwd in het verleden. De inwoners van de oude wereld kunnen nog een tijdje teren op die welvaart, maar dan is het ook over en uit.

Nieuwe rijkdom wordt er echter niet meer gecreëerd, want Europa laat zich op industrieel gebied de kaas van het brood eten door de Verenigde Staten, Zuid-Korea en China. In de komende decennia zal het avondland verder achteruitboeren, zonder veel hoop op verbetering.

Buiten toerisme is de meeste Europese landen economisch gezien niet veel meer te bieden. Europa is een socialistisch bastion met welvaart opgebouwd in het verleden. De inwoners van de oude wereld kunnen nog een tijdje teren op die welvaart, maar dan is het ook over en uit. Nieuwe rijkdom wordt er echter niet meer gecreëerd, want Europa laat zich op industrieel gebied de kaas van het brood eten door de Verenigde Staten, Zuid-Korea en China. In de komende decennia zal het avondland verder achteruitboeren, zonder veel hoop op verbetering.