Citigroep chief economist Willem Buiter is van mening dat de sterke koersstijgingen bij zowel aandelen als obligaties maar gedeeltelijk te danken zijn aan een verbetering van de onderliggende fundamentals. Het grootste deel van de stijging komt op rekening van (inderdaad) een zeepbel.

Die is het gevolg van positieve besmetting, waar we in de voorgaande periode konden kennismaken met het probleem van de negatieve besmetting.

De beleggers zijn krampachtig op zoek naar rendement en koesteren daarbij onrealistische verwachtingen. Het kan niet anders of dit moet vroeg of laat gevolgen zal hebben.

Citigroep chief economist Willem Buiter is van mening dat de sterke koersstijgingen bij zowel aandelen als obligaties maar gedeeltelijk te danken zijn aan een verbetering van de onderliggende fundamentals. Het grootste deel van de stijging komt op rekening van (inderdaad) een zeepbel. Die is het gevolg van positieve besmetting, waar we in de voorgaande periode konden kennismaken met het probleem van de negatieve besmetting. De beleggers zijn krampachtig op zoek naar rendement en koesteren daarbij onrealistische verwachtingen. Het kan niet anders of dit moet vroeg of laat gevolgen zal hebben.