De BEL 20 geeft eveneens anderhalf procent prijs, waarbij vooral de banken KBC en Delta Lloyd lager worden gezet. Laatstgenoemde vervangt vandaag samen met Thromogenics Nyrstar en Mobistar in de BEL 20.

Het thema van de dag is uiteraard de belasting op bankdeposito's zoals die door Cyprus onder dwang van Europa moet geheven worden. Veel economen vrezen dat we hiermee een heel nieuw tijdperk betreden hebben.

Doug Kass van Seabreeze Partners vreest dat zelfs de Standard & Poor's 500 straks flink lager kan openen, tenminste wanneer de Europese beurzen zich niet herpakken. Volgens Kass kan nu ook de euro weer kop van jut gaan worden, evenals perifere Zuid-Europese staatsobligaties.

Europees parlementslid Sharon Bowles stelt onomwonden dat Europa zichzelf voor een koppel zilverlingen in de etalage heeft gezet. Zodra alle stof is opgetrokken, zal gaan blijken dat de genomen beslissing de slechtst mogelijke was. De eurocrisis is nu in een heel andere fase beland.

De BEL 20 geeft eveneens anderhalf procent prijs, waarbij vooral de banken KBC en Delta Lloyd lager worden gezet. Laatstgenoemde vervangt vandaag samen met Thromogenics Nyrstar en Mobistar in de BEL 20. Het thema van de dag is uiteraard de belasting op bankdeposito's zoals die door Cyprus onder dwang van Europa moet geheven worden. Veel economen vrezen dat we hiermee een heel nieuw tijdperk betreden hebben. Doug Kass van Seabreeze Partners vreest dat zelfs de Standard & Poor's 500 straks flink lager kan openen, tenminste wanneer de Europese beurzen zich niet herpakken. Volgens Kass kan nu ook de euro weer kop van jut gaan worden, evenals perifere Zuid-Europese staatsobligaties. Europees parlementslid Sharon Bowles stelt onomwonden dat Europa zichzelf voor een koppel zilverlingen in de etalage heeft gezet. Zodra alle stof is opgetrokken, zal gaan blijken dat de genomen beslissing de slechtst mogelijke was. De eurocrisis is nu in een heel andere fase beland.