In ruil moeten Spanje en Italië besparingsmaatregelen opleggen, maar die maatregelen moeten wel haalbaar zijn. Het geld voor het fonds zou moeten komen van de uitgifte van eurobonds, die een relatief lage rentevoet zouden dragen omdat ze door alle leden van de eurozone worden gedragen.

Europa raakt in tijdnood

De kansen op een catastrofe nemen toe naarmate Europa maar blijft aarzelen om effectief maatregelen te treffen. Tot dusver werd te weinig gedaan om de euro te redden, wat onder andere het gevolg is van de koppige houding van de Duitsers. Duitsland weigert tot nog steeds toegevingen te doen.

Merkel is een sterke leider, aldus Soros, maar dan wel eentje die Duitsland de verkeerde richting uitstuurt. Ze maakt de Europese crisis alleen maar erger door alleen maar aan te dringen op besparingen, terwijl Europa dringend behoefte heeft aan economische groei.

In ruil moeten Spanje en Italië besparingsmaatregelen opleggen, maar die maatregelen moeten wel haalbaar zijn. Het geld voor het fonds zou moeten komen van de uitgifte van eurobonds, die een relatief lage rentevoet zouden dragen omdat ze door alle leden van de eurozone worden gedragen. Europa raakt in tijdnood De kansen op een catastrofe nemen toe naarmate Europa maar blijft aarzelen om effectief maatregelen te treffen. Tot dusver werd te weinig gedaan om de euro te redden, wat onder andere het gevolg is van de koppige houding van de Duitsers. Duitsland weigert tot nog steeds toegevingen te doen. Merkel is een sterke leider, aldus Soros, maar dan wel eentje die Duitsland de verkeerde richting uitstuurt. Ze maakt de Europese crisis alleen maar erger door alleen maar aan te dringen op besparingen, terwijl Europa dringend behoefte heeft aan economische groei.