De China-factor mag echter niet onderschat worden. Het duel tussen de Chinese regering en de banksector moet volgens professor Stefan Duchateau in de komende dagen definitief beslecht zijn, zoniet dreigt er in het land een escalerende bancaire crisis met onmiddellijke impact in de reële economische sfeer.

Duchateau volgt deze situatie met de nodige argwaan en heeft tevens de blootstelling aan Chinese aandelen al drastisch teruggebracht in de voorbije week.

Het is in China de hoogste tijd geworden voor een positieve verrassing en een handige financiële zet om de markten uit deze neerwaartse spiraal te bevrijden.

De China-factor mag echter niet onderschat worden. Het duel tussen de Chinese regering en de banksector moet volgens professor Stefan Duchateau in de komende dagen definitief beslecht zijn, zoniet dreigt er in het land een escalerende bancaire crisis met onmiddellijke impact in de reële economische sfeer. Duchateau volgt deze situatie met de nodige argwaan en heeft tevens de blootstelling aan Chinese aandelen al drastisch teruggebracht in de voorbije week. Het is in China de hoogste tijd geworden voor een positieve verrassing en een handige financiële zet om de markten uit deze neerwaartse spiraal te bevrijden.