Volgens El-Erian heeft Europa zelfs meer gedaan dan een stoutmoedige stap gezet: de eurozone heeft een heel nieuw niveau en zelfs een heel nieuwe dimensie bereikt.

De verschillende landen die het akkoord afsloten, begrijpen waarschijnlijk zelf niet dat ze een historische stap hebben gezet.

El-Erian verwacht niet dat de speculanten op korte termijn het lef gaan hebben om zich op de hele eurozone te storten. Anderzijds heeft de crisis al een aantal onverwachte gevolgen gehad.

De verkiezingsnederlaag van Angela Merkel kan worden toegeschreven aan haar minder geslaagde aanpak van de crisis. Ook in het Verenigd Koninkrijk gaat er met het 'hang parliament' politiek iets veranderen.

Vooral de politieke evolutie in het Verenigd Koninkrijk is de moeite van het opvolgen waard. Een belangrijk verschil tussen de Tories en de Lib Dems heeft te maken met de houding van beide partijen tegenover Europa.

Volgens El-Erian heeft Europa zelfs meer gedaan dan een stoutmoedige stap gezet: de eurozone heeft een heel nieuw niveau en zelfs een heel nieuwe dimensie bereikt. De verschillende landen die het akkoord afsloten, begrijpen waarschijnlijk zelf niet dat ze een historische stap hebben gezet. El-Erian verwacht niet dat de speculanten op korte termijn het lef gaan hebben om zich op de hele eurozone te storten. Anderzijds heeft de crisis al een aantal onverwachte gevolgen gehad. De verkiezingsnederlaag van Angela Merkel kan worden toegeschreven aan haar minder geslaagde aanpak van de crisis. Ook in het Verenigd Koninkrijk gaat er met het 'hang parliament' politiek iets veranderen. Vooral de politieke evolutie in het Verenigd Koninkrijk is de moeite van het opvolgen waard. Een belangrijk verschil tussen de Tories en de Lib Dems heeft te maken met de houding van beide partijen tegenover Europa.