Toch werd een strook van 6 kilometer in de buurt van Lleida geopend, gewoon om illegale races tegen te gaan.

De autoweg werd gepland in betere tijden, maar het ziet er naar uit dat die gouden tijden voorlopig niet meer gaan terugkeren.

Spanje, en bij uitbreiding Europa, heeft simpelweg boven zijn stand geleefd.

Europese levensstandaard wordt sterk bedreigd

De Europese levensstandaard wordt sterk bedreigd en dat heeft zo zijn redenen. Met of zonder euro, het avondland zal economisch een tandje moeten bijsteken. De echte uitdaging komt van de globalisatie, van het verouderen van de bevolking en van de technologische innovatie.

Douglas Roberts, chief international economist bij Standard Life Investments in Edinburgh, wijst er op dat de Verenigde Staten twee keer meer exporteren naar de groeimarkten dan naar Europa.

De Europese economie is vermolmd en achterhaald, de Europese maatschappij wil eerste klasse infrastructuur en een welvaartsstaat door alsmaar meer schulden op te bouwen.

Economisch gezien is de rest van de wereld in opmars, terwijl Europa blijft stilstaan. Hier ligt volgens Roberts de echte oorzaak van het Europees probleem.

Toch werd een strook van 6 kilometer in de buurt van Lleida geopend, gewoon om illegale races tegen te gaan. De autoweg werd gepland in betere tijden, maar het ziet er naar uit dat die gouden tijden voorlopig niet meer gaan terugkeren. Spanje, en bij uitbreiding Europa, heeft simpelweg boven zijn stand geleefd. Europese levensstandaard wordt sterk bedreigd De Europese levensstandaard wordt sterk bedreigd en dat heeft zo zijn redenen. Met of zonder euro, het avondland zal economisch een tandje moeten bijsteken. De echte uitdaging komt van de globalisatie, van het verouderen van de bevolking en van de technologische innovatie. Douglas Roberts, chief international economist bij Standard Life Investments in Edinburgh, wijst er op dat de Verenigde Staten twee keer meer exporteren naar de groeimarkten dan naar Europa. De Europese economie is vermolmd en achterhaald, de Europese maatschappij wil eerste klasse infrastructuur en een welvaartsstaat door alsmaar meer schulden op te bouwen. Economisch gezien is de rest van de wereld in opmars, terwijl Europa blijft stilstaan. Hier ligt volgens Roberts de echte oorzaak van het Europees probleem.