De beleggers houden er dus blijkbaar rekening mee dat de risico's voor de eurozone sterk gekrompen zijn. Dat gebeurt precies op een moment dat de werkloosheidscijfers op zijn zachtst gezegd onrustwekkende vormen beginnen aan te vormen. Vooral de jeugdwerkloosheid vormt een prangend probleem.

In Spanje bedraagt de jeugdwerkloosheidsgraad 56,50%, een prestatie die alleen door Griekenland met 57,30% wordt verbeterd. In Cyprus is de werkloosheid gestegen van 28% een jaar geleden tot 43% nu. Europa heeft het ideale recept voor een ramp bij de hand, maar blijkbaar beseft dat momenteel nog niemand.

De beleggers houden er dus blijkbaar rekening mee dat de risico's voor de eurozone sterk gekrompen zijn. Dat gebeurt precies op een moment dat de werkloosheidscijfers op zijn zachtst gezegd onrustwekkende vormen beginnen aan te vormen. Vooral de jeugdwerkloosheid vormt een prangend probleem. In Spanje bedraagt de jeugdwerkloosheidsgraad 56,50%, een prestatie die alleen door Griekenland met 57,30% wordt verbeterd. In Cyprus is de werkloosheid gestegen van 28% een jaar geleden tot 43% nu. Europa heeft het ideale recept voor een ramp bij de hand, maar blijkbaar beseft dat momenteel nog niemand.