Het ziet er naar uit het conflict tussen de Duitse en de Amerikaanse standpunten onoplosbaar is, beide standpunten liggen namelijk veel te ver uit elkaar.

De vraag is echter of er in deze discussie wel een definitief gelijk bestaat, economisch gezien zijn de verschillen tussen de landen onderling veel te groot.

Belangrijker is volgens Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank de wetenschap dat Europa behoefte heeft aan geloofwaardige maatregelen om het probleem met de overheidstekorten aan te pakken.

De huidige situatie blijft delicaat, zodat een voorzichtige aanpak vereist is. Die voorzichtige aanpak vergt echter hoe dan ook geloofwaardige maatregelen, kwestie van het vertrouwen van de financiële markten te behouden.

In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica verklaarde Trichet dat het economisch herstel alleen kan ondersteund worden door de juiste maatregelen wat betreft het terugdringen van de begrotingstekorten.

Het ziet er naar uit het conflict tussen de Duitse en de Amerikaanse standpunten onoplosbaar is, beide standpunten liggen namelijk veel te ver uit elkaar. De vraag is echter of er in deze discussie wel een definitief gelijk bestaat, economisch gezien zijn de verschillen tussen de landen onderling veel te groot. Belangrijker is volgens Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank de wetenschap dat Europa behoefte heeft aan geloofwaardige maatregelen om het probleem met de overheidstekorten aan te pakken. De huidige situatie blijft delicaat, zodat een voorzichtige aanpak vereist is. Die voorzichtige aanpak vergt echter hoe dan ook geloofwaardige maatregelen, kwestie van het vertrouwen van de financiële markten te behouden. In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica verklaarde Trichet dat het economisch herstel alleen kan ondersteund worden door de juiste maatregelen wat betreft het terugdringen van de begrotingstekorten.