De consumentenprijzen in de 18 landen die deel uitmaken van de eurozone stegen in december maar met 0,80%, zo maakte Eurostat bekend. Er was gerekend op een stijging met 0,90%. In november werd nog een stijging van de prijzen met dat percentage opgetekend.

De Europese Centrale Bank mikt op een inflatie van 2%, maar die blijft dus ver buiten handbereik. Een situatie waarin de inflatie afneemt in plaats van stijgt, wordt disinflatie genoemd. Disinflatie kan echter snel omslaan in deflatie. Europa heeft dus een serieus probleem: het deflatiespook rammelt steeds nadrukkelijker met de kettingen.

De consumentenprijzen in de 18 landen die deel uitmaken van de eurozone stegen in december maar met 0,80%, zo maakte Eurostat bekend. Er was gerekend op een stijging met 0,90%. In november werd nog een stijging van de prijzen met dat percentage opgetekend. De Europese Centrale Bank mikt op een inflatie van 2%, maar die blijft dus ver buiten handbereik. Een situatie waarin de inflatie afneemt in plaats van stijgt, wordt disinflatie genoemd. Disinflatie kan echter snel omslaan in deflatie. Europa heeft dus een serieus probleem: het deflatiespook rammelt steeds nadrukkelijker met de kettingen.