Toch werd er al een belangrijke stap vooruitgezet, in die zin dat het probleem eindelijk op de juiste manier werd gedefinieerd.

Alexopoulos kan echter best begrijpen dat de beleggers, gezien hun ervaringen in het verleden, uitermate op hun hoede blijven en liever de kat nog even uit de boom kijken.

Kapitaal verlaat het land

Dat er nog steeds de grote onzekerheid bestaat over de toekomst van de euro, blijkt uit het feit dat nog altijd geld uit Spanje wegvloeit. Dergelijke situatie is volgens Alexopoulos op langere termijn niet houdbaar, er moet simpelweg iets gebeuren om die outflow te stoppen.

Europa heeft dringend behoefte aan een machtige Europese koning, iemand die over voldoende gezag beschikt om alle neuzen in dezelfde richting te doen wijzen. De eerste taak van die koning zou kunnen zijn om de besluiten van de euromeetings nauwgezet te doen uitvoeren.

Toch werd er al een belangrijke stap vooruitgezet, in die zin dat het probleem eindelijk op de juiste manier werd gedefinieerd. Alexopoulos kan echter best begrijpen dat de beleggers, gezien hun ervaringen in het verleden, uitermate op hun hoede blijven en liever de kat nog even uit de boom kijken. Kapitaal verlaat het land Dat er nog steeds de grote onzekerheid bestaat over de toekomst van de euro, blijkt uit het feit dat nog altijd geld uit Spanje wegvloeit. Dergelijke situatie is volgens Alexopoulos op langere termijn niet houdbaar, er moet simpelweg iets gebeuren om die outflow te stoppen. Europa heeft dringend behoefte aan een machtige Europese koning, iemand die over voldoende gezag beschikt om alle neuzen in dezelfde richting te doen wijzen. De eerste taak van die koning zou kunnen zijn om de besluiten van de euromeetings nauwgezet te doen uitvoeren.