Hans-Werner Sinn, voorzitter van het Ifo Institute for Economic Research, denkt dat Europa drie keuzemogelijkheden heeft en alle drie zijn ze even slecht.

Op de eerste plaats kunnen onconventionele maatregelen worden genomen, zoals bijvoorbeeld een of andere vorm van quantitative easing.

De ECB zou de prijzen in de kernlanden sneller kunnen doen stijgen dan die in de periferie. Duitsland is echter tegen.

Een tweede mogelijkheid is de lonen en de prijzen in landen als Griekenland en Spanje laten zakken, wat ongelooflijk veel pijn zal doen.

Drie zou een tijdelijke exit van één of meer landen zijn, wat echter ontzettend kostelijk kan zijn. Het ziet er dus naar uit dat Europa gevangen zit tussen hamer en aambeeld.

Hans-Werner Sinn, voorzitter van het Ifo Institute for Economic Research, denkt dat Europa drie keuzemogelijkheden heeft en alle drie zijn ze even slecht. Op de eerste plaats kunnen onconventionele maatregelen worden genomen, zoals bijvoorbeeld een of andere vorm van quantitative easing. De ECB zou de prijzen in de kernlanden sneller kunnen doen stijgen dan die in de periferie. Duitsland is echter tegen. Een tweede mogelijkheid is de lonen en de prijzen in landen als Griekenland en Spanje laten zakken, wat ongelooflijk veel pijn zal doen. Drie zou een tijdelijke exit van één of meer landen zijn, wat echter ontzettend kostelijk kan zijn. Het ziet er dus naar uit dat Europa gevangen zit tussen hamer en aambeeld.