De grootste vergissing was de spaarders te doen geloven dat hun geld voor 100% gegarandeerd was bij de banken, wat dus niet het geval was. In het ergste geval zullen die spaarders nu gaan denken dat ze hun centen toch maar beter onder de matras kunnen bewaren.

Op de tweede plaats is politiek Europa er niet in geslaagd om een krachtig antwoord op de crisis te formuleren. Als klap op de vuurpijl bleek overduidelijk dat de politieke leiders niet op één golflengte zaten. Het gevolg is dat de koers van de euro op de valutamarkten rake klappen heeft gekregen.

De grootste vergissing was de spaarders te doen geloven dat hun geld voor 100% gegarandeerd was bij de banken, wat dus niet het geval was. In het ergste geval zullen die spaarders nu gaan denken dat ze hun centen toch maar beter onder de matras kunnen bewaren. Op de tweede plaats is politiek Europa er niet in geslaagd om een krachtig antwoord op de crisis te formuleren. Als klap op de vuurpijl bleek overduidelijk dat de politieke leiders niet op één golflengte zaten. Het gevolg is dat de koers van de euro op de valutamarkten rake klappen heeft gekregen.