De Duitse kanselier Angela Merkel waarschuwt dat we keihard zullen moeten werken om onze welvaart en vooral ons sociaal zekerheidssysteem te behouden.

We zijn zodanig gewend geraakt aan ons systeem van sociale uitgaven dat we niet meer beseffen dat het niet allemaal zo vanzelfsprekend is.

Europa is momenteel goed voor 7% van de totale wereldbevolking en staat voor 25% van het wereldwijd BBP. Anderzijds gebeuren 50% van de sociale uitgaven hier in Europa.

Het zal duidelijk zijn dat deze verhouding ergens scheefgetrokken is, zonder bijkomende inspanningen is ze niet langer houdbaar.

De Duitse kanselier Angela Merkel waarschuwt dat we keihard zullen moeten werken om onze welvaart en vooral ons sociaal zekerheidssysteem te behouden. We zijn zodanig gewend geraakt aan ons systeem van sociale uitgaven dat we niet meer beseffen dat het niet allemaal zo vanzelfsprekend is. Europa is momenteel goed voor 7% van de totale wereldbevolking en staat voor 25% van het wereldwijd BBP. Anderzijds gebeuren 50% van de sociale uitgaven hier in Europa. Het zal duidelijk zijn dat deze verhouding ergens scheefgetrokken is, zonder bijkomende inspanningen is ze niet langer houdbaar.