Zanny Minton Beddoes, economie editor bij The Economist, is van mening dat er niet meer of niet minder op het spel staat dan het voortbestaan van de eurozone zelf. In zo'n geval is een veel stoutmoedigere ingreep nodig dan alleen maar een redding van de Spaanse banken.

Zowel Spaanse banken als Spaanse overheid zijn zwak

Fitch waarschuwde al dat Spanje zijn begrotingsdoelstellingen niet zal realiseren, waardoor de problemen opnieuw in alle hevigheid de kop kunnen opsteken. Morgan Stanley heeft inmiddels de kansen op een breakup van de eurozone verhoogd tot 35%.

Volgens Minton Beddoes zou het veel verstandiger zijn geweest om de Spaanse banken rechtstreeks te herfinancieren, in plaats van via de omweg van de Spaanse regering. Bovendien is hij voorstander van eurobonds in een bepaalde vorm, zonder die vorm nader te definiëren.

Zanny Minton Beddoes, economie editor bij The Economist, is van mening dat er niet meer of niet minder op het spel staat dan het voortbestaan van de eurozone zelf. In zo'n geval is een veel stoutmoedigere ingreep nodig dan alleen maar een redding van de Spaanse banken. Zowel Spaanse banken als Spaanse overheid zijn zwak Fitch waarschuwde al dat Spanje zijn begrotingsdoelstellingen niet zal realiseren, waardoor de problemen opnieuw in alle hevigheid de kop kunnen opsteken. Morgan Stanley heeft inmiddels de kansen op een breakup van de eurozone verhoogd tot 35%. Volgens Minton Beddoes zou het veel verstandiger zijn geweest om de Spaanse banken rechtstreeks te herfinancieren, in plaats van via de omweg van de Spaanse regering. Bovendien is hij voorstander van eurobonds in een bepaalde vorm, zonder die vorm nader te definiëren.