Met name de kloof tussen het noorden en het zuiden van Europa is toegenomen. In Zuid-Europa scheert de werkloosheid hoge toppen, de situatie is in landen als Griekenland en Spanje ronduit dramatisch geworden. Daarbij vormt vooral de torenhoge jeugdwerkloosheid een grote uitdaging.

Europa geeft nu deels toe dat de monetaire unie de werkloosheid deed exploderen, de kiem voor de huidige kloof tussen noorden en zuiden werd al in de begindagen van de euro gelegd. Devaluaties waren na de komst van de euro uitgesloten, zodat in sommige gevallen een interne devaluatie werd doorgevoerd. De gevolgen daarvan zijn nog altijd voelbaar.

Met name de kloof tussen het noorden en het zuiden van Europa is toegenomen. In Zuid-Europa scheert de werkloosheid hoge toppen, de situatie is in landen als Griekenland en Spanje ronduit dramatisch geworden. Daarbij vormt vooral de torenhoge jeugdwerkloosheid een grote uitdaging. Europa geeft nu deels toe dat de monetaire unie de werkloosheid deed exploderen, de kiem voor de huidige kloof tussen noorden en zuiden werd al in de begindagen van de euro gelegd. Devaluaties waren na de komst van de euro uitgesloten, zodat in sommige gevallen een interne devaluatie werd doorgevoerd. De gevolgen daarvan zijn nog altijd voelbaar.