Juncker is anderzijds wel van mening dat er geen behoefte staat om tussenbeide te komen, tenminste toch niet uit hoogdringendheid. Vooral het tempo van de koersdaling van de euro werd zorgwekkend genoemd.

Gisteren bereikte de euro het laagste niveau ten opzichte van de dollar voor de afgelopen vier jaar. Daarna vervolgde een beperkte herstel, maar vanmorgen verzwakte de euro opnieuw.

In Tokio werd vanmorgen 1,2329 dollar voor een euro betaald. Ook ten opzichte van de yen ging de euro opnieuw lager noteren. Van gecoördineerde acties op de valutamarkten is voorlopig evenmin sprake, het is al van 2000 geleden dat G-7 tot zo'n gecoördineerde actie besloot.

Toen werden euro's gekocht om de depreciatie van die munt af te remmen. Daarna steeg de koers van de euro, om in juli 2008 een piek te bereiken op het niveau van 1,6038 dollar.

Juncker is anderzijds wel van mening dat er geen behoefte staat om tussenbeide te komen, tenminste toch niet uit hoogdringendheid. Vooral het tempo van de koersdaling van de euro werd zorgwekkend genoemd. Gisteren bereikte de euro het laagste niveau ten opzichte van de dollar voor de afgelopen vier jaar. Daarna vervolgde een beperkte herstel, maar vanmorgen verzwakte de euro opnieuw. In Tokio werd vanmorgen 1,2329 dollar voor een euro betaald. Ook ten opzichte van de yen ging de euro opnieuw lager noteren. Van gecoördineerde acties op de valutamarkten is voorlopig evenmin sprake, het is al van 2000 geleden dat G-7 tot zo'n gecoördineerde actie besloot. Toen werden euro's gekocht om de depreciatie van die munt af te remmen. Daarna steeg de koers van de euro, om in juli 2008 een piek te bereiken op het niveau van 1,6038 dollar.