De Italiaanse verkiezingen bevestigen dit scenario. Vorig jaar konden Angela Merkel en Nicolas Sarkozy de Italiaanse problemen nog in alle rust en kalmte regelen door de technocraat Mario Monti in het zadel te helpen, vandaag zou dat al veel moeilijker zijn.

Vraag is of Angela Merkel er in september de Duitse kiezers kan van overtuigen om de gevoerde politiek verder te zetten, want ook in Duitsland zet de burger steeds nadrukkelijker de hakken in het zand. Vooral de economische situatie in Duitsland binnen een half jaar kan van doorslaggevend belang worden.

De Italiaanse verkiezingen bevestigen dit scenario. Vorig jaar konden Angela Merkel en Nicolas Sarkozy de Italiaanse problemen nog in alle rust en kalmte regelen door de technocraat Mario Monti in het zadel te helpen, vandaag zou dat al veel moeilijker zijn. Vraag is of Angela Merkel er in september de Duitse kiezers kan van overtuigen om de gevoerde politiek verder te zetten, want ook in Duitsland zet de burger steeds nadrukkelijker de hakken in het zand. Vooral de economische situatie in Duitsland binnen een half jaar kan van doorslaggevend belang worden.