De combinatie van zombiebanken, een snel verouderende bevolking en vooral een te krappe monetaire politiek hebben de Europese economie in een "lowflationary" geduwd, een economie die niet meer groeit (of zelfs krimpt) met een lage inflatiegraad.

Het zal bijzonder moeilijk worden om uit deze val te raken. Europa heeft gekozen voor harde besparingsmaatregelen en die beslissing is waarschijnlijk te snel gevallen. Eerst had de juiste diagnose gesteld moeten worden alvorens de besparingen aangekondigd werden.

De combinatie van zombiebanken, een snel verouderende bevolking en vooral een te krappe monetaire politiek hebben de Europese economie in een "lowflationary" geduwd, een economie die niet meer groeit (of zelfs krimpt) met een lage inflatiegraad. Het zal bijzonder moeilijk worden om uit deze val te raken. Europa heeft gekozen voor harde besparingsmaatregelen en die beslissing is waarschijnlijk te snel gevallen. Eerst had de juiste diagnose gesteld moeten worden alvorens de besparingen aangekondigd werden.