Volgens Tyler Durden van Zero Hedge is niet de Amerikaanse centrale bank maar wel de Europese besparingspolitiek de oorzaak van de problemen op de groeimarkten. Als gevolg van die besparingen is de vraag in Europa sterk teruggevallen, zodat er minder geïmporteerd wordt.

Fed Chairman Ben Bernanke heeft met zijn opmerkingen over tapering weliswaar voor een katalysator gezorgd, maar de eigenlijke oorzaak van de huidige problemen zou dus in Europa gezocht moeten worden. De politiek van besparingen zou zo snel mogelijk teruggedraaid moeten worden.

Volgens Tyler Durden van Zero Hedge is niet de Amerikaanse centrale bank maar wel de Europese besparingspolitiek de oorzaak van de problemen op de groeimarkten. Als gevolg van die besparingen is de vraag in Europa sterk teruggevallen, zodat er minder geïmporteerd wordt. Fed Chairman Ben Bernanke heeft met zijn opmerkingen over tapering weliswaar voor een katalysator gezorgd, maar de eigenlijke oorzaak van de huidige problemen zou dus in Europa gezocht moeten worden. De politiek van besparingen zou zo snel mogelijk teruggedraaid moeten worden.