Europa dreigt namelijk weg te zakken in depressie zonder einde wanneer de huidige besparingspolitiek wordt verdergezet. John Greenwood, chief economist bij de Britse asset manager Invesco Perpetual, is van mening dat de kansen op een herstel van het Europees BBP elke maand verder afneemt.

Greenwood gaat voor 2013 uit van een krimp van het Europees BBP met 0,20%, ten opzichte van 0,50% in 2012. Hij rekent voor volgend jaar niet op een herstel, de kans is zelfs groot dat de economie nog verder kan krimpen. Maar de jaren daarna beloven bijzonder zwak te worden.

Europa dreigt namelijk weg te zakken in depressie zonder einde wanneer de huidige besparingspolitiek wordt verdergezet. John Greenwood, chief economist bij de Britse asset manager Invesco Perpetual, is van mening dat de kansen op een herstel van het Europees BBP elke maand verder afneemt. Greenwood gaat voor 2013 uit van een krimp van het Europees BBP met 0,20%, ten opzichte van 0,50% in 2012. Hij rekent voor volgend jaar niet op een herstel, de kans is zelfs groot dat de economie nog verder kan krimpen. Maar de jaren daarna beloven bijzonder zwak te worden.