Ze wenden de steven naar de kernlanden in Noord-Europa, maar ook naar andere delen van de wereld waar de vooruitzichten beter zijn.

Ben Hubbard, directeur van de Hay Group, is van mening dat heel Europa dreigt te worden geconfronteerd met een exodus op de arbeidsmarkt.

De aangekondigde besparingsmaatregelen in tal van Europese landen hebben meegebracht dat de verloning van de werknemers onder druk staat.

Vooral in knelpuntberoepen pikken die werknemers dat niet langer, ze gaan andere horizonten opzoeken. Dat zal eerst gebeuren in sectoren als information & communications technology (ICT), professional services en gezondheidszorg, maar daarna zal niet lang duren alvorens andere sectoren zoals bijvoorbeeld distributie zullen volgen.

Ze wenden de steven naar de kernlanden in Noord-Europa, maar ook naar andere delen van de wereld waar de vooruitzichten beter zijn. Ben Hubbard, directeur van de Hay Group, is van mening dat heel Europa dreigt te worden geconfronteerd met een exodus op de arbeidsmarkt. De aangekondigde besparingsmaatregelen in tal van Europese landen hebben meegebracht dat de verloning van de werknemers onder druk staat. Vooral in knelpuntberoepen pikken die werknemers dat niet langer, ze gaan andere horizonten opzoeken. Dat zal eerst gebeuren in sectoren als information & communications technology (ICT), professional services en gezondheidszorg, maar daarna zal niet lang duren alvorens andere sectoren zoals bijvoorbeeld distributie zullen volgen.