In Frankrijk is het Front National hét gespreksonderwerp bij politieke bijeenkomsten, niets of niemand lijkt de opmars van deze partij te kunnen stuiten. De Fransen moeten volgend jaar naar de stembus en een grote overwinning van het FN lijkt quasi onvermijdelijk.

Jens Nordvig, Global Head of Currency Strategy bij het Japanse Nomura, vreest dat de volgende crisis in de eurozone geen financiële zal zijn, maar wel een politieke. Het politiek middenveld wordt in de meeste landen steeds zwakker, met als gevolg dat de extremisten hun macht kunnen uitbreiden en zo Europa van binnenuit uithollen.

In Frankrijk is het Front National hét gespreksonderwerp bij politieke bijeenkomsten, niets of niemand lijkt de opmars van deze partij te kunnen stuiten. De Fransen moeten volgend jaar naar de stembus en een grote overwinning van het FN lijkt quasi onvermijdelijk. Jens Nordvig, Global Head of Currency Strategy bij het Japanse Nomura, vreest dat de volgende crisis in de eurozone geen financiële zal zijn, maar wel een politieke. Het politiek middenveld wordt in de meeste landen steeds zwakker, met als gevolg dat de extremisten hun macht kunnen uitbreiden en zo Europa van binnenuit uithollen.