Ieder jaar gaan er 130.000 banen verloren, in IT, financiën en andere sectoren. Die banen worden overgebracht naar landen waar de lonen goedkoper zijn. Wanneer deze trend zich verder zet - en alles wijst in die richting - dreigt Europa nog meer dan 2 miljoen banen te verliezen tegen 2017.

Volgens consulting firma The Hackett Group kunnen ongeveer de helft van de "back office" jobs die in 2002 nog in Europa waren, kunnen verhuizen.

Rashpal Hullait, managing director van The Hackett Group, is van mening dat het voor Europeanen buitengewoon moeilijk wordt om nog een baan te vinden in dienstverlenenden sectoren. Deze evolutie komt nog eens bovenop het feit dat miljoenen fabrieksbanen zijn verdwenen.

Ieder jaar gaan er 130.000 banen verloren, in IT, financiën en andere sectoren. Die banen worden overgebracht naar landen waar de lonen goedkoper zijn. Wanneer deze trend zich verder zet - en alles wijst in die richting - dreigt Europa nog meer dan 2 miljoen banen te verliezen tegen 2017. Volgens consulting firma The Hackett Group kunnen ongeveer de helft van de "back office" jobs die in 2002 nog in Europa waren, kunnen verhuizen. Rashpal Hullait, managing director van The Hackett Group, is van mening dat het voor Europeanen buitengewoon moeilijk wordt om nog een baan te vinden in dienstverlenenden sectoren. Deze evolutie komt nog eens bovenop het feit dat miljoenen fabrieksbanen zijn verdwenen.