Dat doet meer en meer denken aan de situatie die Japan enkele decennia geleden meemaakte en waar het land nog altijd niet volledig van hersteld is. Europa dreigt zo het deflatiespook te gaan ontmoeten, een economische plaag die ook Japan lang heeft geteisterd.

Als gevolg van de hoge werkloosheidsgraad in de meeste Europese landen staan de lonen onder druk, met als gevolg dat de inflatie wordt afgeremd. Die situatie kan snel uit de hand lopen, waarbij inflatie wordt ingewisseld voor deflatie met alle gevolgen vandien.

Dat doet meer en meer denken aan de situatie die Japan enkele decennia geleden meemaakte en waar het land nog altijd niet volledig van hersteld is. Europa dreigt zo het deflatiespook te gaan ontmoeten, een economische plaag die ook Japan lang heeft geteisterd. Als gevolg van de hoge werkloosheidsgraad in de meeste Europese landen staan de lonen onder druk, met als gevolg dat de inflatie wordt afgeremd. Die situatie kan snel uit de hand lopen, waarbij inflatie wordt ingewisseld voor deflatie met alle gevolgen vandien.