Aan de ene kant wil Europa de boodschap brengen dat het financieel systeem opnieuw is aangesterkt en dat de steun van de Europese Centrale Bank niet langer echt noodzakelijk is, maar anderzijds is er een liquiditeitsbuffer nodig voor een economie die vooral in de periferie snel verslechtert.

De probleemkredieten bij de Spaanse banken bereikten een nieuwe piek, die bij de Italiaanse zijn op één jaar tijd met 16,70% gestegen.

Aan de ene kant wil Europa een sterke munt, als bewijs van de eigen kracht, aan de andere kant heeft het dringend een zwakkere munt nodig om de export te ondersteunen.

Aan de ene kant wil Europa de solidariteit tussen de banken stimuleren, anderzijds willen de sterkere banken niet het stigma krijgen om met de zwakkere banken te worden geconfronteerd.

Aan de ene kant wil Europa de boodschap brengen dat het financieel systeem opnieuw is aangesterkt en dat de steun van de Europese Centrale Bank niet langer echt noodzakelijk is, maar anderzijds is er een liquiditeitsbuffer nodig voor een economie die vooral in de periferie snel verslechtert. De probleemkredieten bij de Spaanse banken bereikten een nieuwe piek, die bij de Italiaanse zijn op één jaar tijd met 16,70% gestegen. Aan de ene kant wil Europa een sterke munt, als bewijs van de eigen kracht, aan de andere kant heeft het dringend een zwakkere munt nodig om de export te ondersteunen. Aan de ene kant wil Europa de solidariteit tussen de banken stimuleren, anderzijds willen de sterkere banken niet het stigma krijgen om met de zwakkere banken te worden geconfronteerd.