De vicieuze cirkel van onhoudbare overheidstekorten moet zo snel mogelijk worden doorbroken, aldus Rehn. Hij brak tevens een lans voor een versterking van het Europees Stabiliteitsfonds.

De verzekeringskosten voor Europese staatsobligaties is deze maand opgeklommen tot een nieuw recordniveau, waarbij de veiling van Portugese staatsobligaties gisteren toch een geruststellend gevoel gaf.

Alle inspanningen op de obligatiemarkten te kalmeren, zijn tot dusver mislukt. Die kalmeringspogingen gaan waarschijnlijk slechts slagen wanneer de volgende veilingen van Europees staatspapier succesvol gaan zijn.

De vicieuze cirkel van onhoudbare overheidstekorten moet zo snel mogelijk worden doorbroken, aldus Rehn. Hij brak tevens een lans voor een versterking van het Europees Stabiliteitsfonds. De verzekeringskosten voor Europese staatsobligaties is deze maand opgeklommen tot een nieuw recordniveau, waarbij de veiling van Portugese staatsobligaties gisteren toch een geruststellend gevoel gaf. Alle inspanningen op de obligatiemarkten te kalmeren, zijn tot dusver mislukt. Die kalmeringspogingen gaan waarschijnlijk slechts slagen wanneer de volgende veilingen van Europees staatspapier succesvol gaan zijn.