De uitslag van de onderhandelingen over deze punten zal beslissend zijn of de Europese leiders er al dan niet in slagen om proactief te reageren op de uitdagingen die de Europese begrotingscrisis met zich meebrengt.

In theorie kunnen de voorstellen die Duitsland en Frankrijk op tafel hebben gelegd de zwakke landen uit de eurozone weer helpen groeien. Dat kan echter alleen wanneer ze de huidige crisis overleven.

Voor die crisis is echter nog geen definitieve oplossing gevonden. Zo is de rente die landen als Griekenland en Ierland moeten betalen veel te hoog om uit het moeras te raken.

De uitslag van de onderhandelingen over deze punten zal beslissend zijn of de Europese leiders er al dan niet in slagen om proactief te reageren op de uitdagingen die de Europese begrotingscrisis met zich meebrengt. In theorie kunnen de voorstellen die Duitsland en Frankrijk op tafel hebben gelegd de zwakke landen uit de eurozone weer helpen groeien. Dat kan echter alleen wanneer ze de huidige crisis overleven. Voor die crisis is echter nog geen definitieve oplossing gevonden. Zo is de rente die landen als Griekenland en Ierland moeten betalen veel te hoog om uit het moeras te raken.