De Duitse economie verkeert inderdaad in een bijna ongehoord goede conditie: de werkloosheid is nu uitzonderlijk laag en de IFO-index van het ondernemersvertrouwen staat op het hoogste punt sinds de index in 1991 voor het eerst voor het herenigde

Duitsland werd gepubliceerd.

De enige schaduwzijde is volgens Carmignac dat de consumptie ondanks de verbeterde werkgelegenheid niet aantrekt. De robuuste Duitse economie vraagt op zich eigenlijk om een verhoging van de belangrijkste rentevoeten door de ECB. Ook de inflatie op jaarbasis van 2,4% voor de hele eurozone in januari pleit daarvoor.

De Duitse economie verkeert inderdaad in een bijna ongehoord goede conditie: de werkloosheid is nu uitzonderlijk laag en de IFO-index van het ondernemersvertrouwen staat op het hoogste punt sinds de index in 1991 voor het eerst voor het herenigde Duitsland werd gepubliceerd. De enige schaduwzijde is volgens Carmignac dat de consumptie ondanks de verbeterde werkgelegenheid niet aantrekt. De robuuste Duitse economie vraagt op zich eigenlijk om een verhoging van de belangrijkste rentevoeten door de ECB. Ook de inflatie op jaarbasis van 2,4% voor de hele eurozone in januari pleit daarvoor.