Een Griekse schuldenherschikking zou volgens ECB bestuurslid Jürgen Stark niet meer of niet minder dan een catastrofe zijn. Stark is van mening dat de gevolgen van dergelijke maatregel een sneeuwbal aan het rollen zouden brengen.

Zijn collega Lorenzo Bini Smaghi legde in Milaan een gelijkaardige verklaring af, ook volgens hem zou een Griekse schuldenherschikking niet werken.

Eerder deze week werd wel voor het eerst het onderwerp van een schuldenverlenging aangekaart, wat als een 'zachte' vorm van schuldenherschikking wordt beschouwd.

Een Griekse schuldenherschikking zou volgens ECB bestuurslid Jürgen Stark niet meer of niet minder dan een catastrofe zijn. Stark is van mening dat de gevolgen van dergelijke maatregel een sneeuwbal aan het rollen zouden brengen. Zijn collega Lorenzo Bini Smaghi legde in Milaan een gelijkaardige verklaring af, ook volgens hem zou een Griekse schuldenherschikking niet werken. Eerder deze week werd wel voor het eerst het onderwerp van een schuldenverlenging aangekaart, wat als een 'zachte' vorm van schuldenherschikking wordt beschouwd.